
۳/۱۱/۱۳۹۱
سرنوشت مصر و تجاربی که باید از آن آموخت

۳/۰۲/۱۳۹۱
به مناسبت دوم خرداد (پر از زیاده گویی بودیم و بی عملی! )
زمانیکه اصلاحات جریان داشت خام اندیشانه با این فکر همراه شدیم که اصلاحات بازیای است از طرف جمهوری اسلامی برای به تعویق انداختن، حمله آمریکا به ایران و به عقب بردن انقلابی علیه حکومت، اما امروز که آن دوران تمام شد، سخت به این باور رسیدهام که "هیچ فرایند دموکراتیکی به نفع هیچ دیکتاتوری تمام نخواهد شد."
عادت داشتیم همه تخم مرغهایمان را در سبد خاتمی، دولت یا حکومت بگذاریم و مدام نق بزنیم که ما گول این سیاه بازیها ( اصلاحات) را نمی خوریم! اما هیجده تیر که میشد هیچ گاه از ده هزار نفر بالا نزدیم تا اینکه روز به روز 18 تیرمان تحلیل رفت و جمهوری اسلامی آنرا قورت داد.
وقتی داریوش و پروانه فروهر رو کشتند میلیونها از هم فکران (آن دوران) من در خانه نشستند و بجای میلیونها انسان، چند هزار نفری زیر تابوت قربانیان قتلهای زنجیره ای رو گرفتیم تا آنها را به بهشت مخصوصمان بیاندازیم!!
کجای کارمان می لنگید!!
پر از زیاده گویی بودیم و بی عملی!
اینقدر افشاگری میکردیم که دیگه وقتی برای به میدان اومدن نداشتیم! بجای اینکه نهاد سازی کنیم، ان جی ا بزنیم و بریم تو بطن جامعه؛ نشستیم و با ذرهبین افتادیم دنبال خاتمی، که اگر خاتمی راست می گوید، چرا نمی ایستد؛ او که پشتش به بیست میلیون ایرانی ( رای) گرم است!
مگر موسوی و کروبی نایستادند! کجای کاریم ما، که اندک زمانی بعد کروبی و موسوی هم به فانتزی های زندگی ما تبدیل میشوند تا به دنبال بازیگران دیگری باشیم که چند صباحی دیگر مشغول باشیم!!
روزی تصور می کردیم هر چه خدا بخواهد همان میشود، برای همین مقصر همه چیز خدا بود، خودمان بی تقصیر بودیم. روز دیگر کار را کار انگلیسیها میدانستیم، خودمان باز هم تقصیری نداشتیم! امروز هم کار را کار خاتمی و دولتها میپنداریم تا خودمان را بیتقصیر جلوه دهیم!
۲/۲۸/۱۳۹۱
حمله آمریکا و دیگ آش ( نظر مادر بزرگ دوستم)
امروز با مادربزرگ یک دوست غیر سیاسی که خانه داره در مورد حمله احتمالی آمریکا به ایران صحبت می کردم:
می گفت اینقدر نگید آمریکا حمله کنه چی میشه!
اگه آمریکایی ها سر هر کوچه یک دیگ آش بزارند همه مردم می رن تو صف آش و اینقدر می زنن سر و کله همدیگه که اصلا یادشون میره بهشون حمله شده!
۲/۲۲/۱۳۹۱
پیرامون آهنگ شاهین نجفی و امام نقی
در ایران میلیونها انسان به امامان شیعه و از جمله امام نقی و ... اعتقاد دارند! همین موضوع لزوم نقد و به چالش کشیدن این باورها رو بیشتر می کنه.
اگر قرار بود باورهای رایج و فراگیر تغییر نکنند، امروز باید در جهان موهومات زندگی می کردیم!
به نظر من نه تنها گستردگی یک باور هیچ تقدسی برای اون نمی آره، بلکه لزوم برخورد با اون به وسیله انواع روشها از جمله طنز و نقدهای تند و صریح بیشتر می شه
۲/۱۷/۱۳۹۱
پیرامون انتخابات فردا در فرانسه ( ریاست جمهوری)
انتخابات فرانسه فردا ما بین سارکوزی و اولاند برگزار میشه درحالیکه وضعیت بدهی خارجی فرانسه بسیار وخیم است!
فرانسه با بیش از چهار هزار میلیارد دلار بدهی، چهارمین کشور بدهکار دنیا پس از آمریکا، انگلیس و آلمان است، سهم هر فرزندی که در فرانسه بدنیا می آد از این بدهی چهل هزار یورو در دوران جوانی است.
اکثر مهاجرین و پناهنده ها سیاستهای اولاند بخاطر دریافت کمک های دولتی یا سیاستهای نرمش در برابر مهاجرین را ترجیح می دهند.
اما به نظرم اولاند در بلند مدت نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه با ورشکسته کردن فرانسه به مانند یونان و ایرلند، سوسیال دموکراسی فرانسه رو با خطر بزرگی روبرو می کنه و باعث قطع کمک های دولتی یا کاهش بی سابقه آن می شود.
کمک های بیشتری که بخواهد بر اساس استقراض بیشتر دولت، فروش اعتبارات دولتی شکل بگیرد نه تنها دوامی نمی آورد بلکه فرانسه را به آستانه ورشکستگی می کشاند.
در این سوی دنیا اما سیاست های سارکوزی هم تفاوت خیلی زیادی با اولاند نمی کند چرا که ساختارهای اجتماعی و مدنی( خصوصا سندیکاها و چپها) در مقابل هرگونه تغییر مقاومت می کنند.
با این حال شاید سارکوزی بتواند در دور دوم ریاست جمهوریش مرحمی باشد بر زخمهای فرانسه
هر چند که نباید نقش موثر سارکوزی در ادامه انقلابهای عربی خصوصا سوریه را در مقابل سیاستهای منفعلانه اولاند و کلا چپها نادیده گرفت.
اشتراک در:
پستها (Atom)